Přijmeme učitelku/učitele na 2. stupeň. Více informací u ředitelky školy. Nejlépe na tel. 732 721 719, případně e-mailem na info@zsbochov.cz
Na základě některých připomínek ke skladbě jídelníčku ve ŠJ (podotýkám, že všechna podávaná jídla jsou v souladu s normami a odpovídají požadovaným výživovým hodnotám, averze strávníků vůči některým z jídel je pouze otázkou chuti či nechuti) udělala paní vedoucí anketu mezi strávníky. Každý měl možnost uvést tři jídla, která by na jídelníčku mít nechtěl. Anketní lístek vyplnilo 107 žáků a zaměstnanců. V téměř polovině z nich bylo jako nežádoucí uvedeno rybí file. Každý čtvrtý strávník odmítá bramborovou kaši „z prášku“. Více než deset negativních bodů pak dostal ještě španělský ptáček, dršťková polévka, čočka, koprová omáčka a játrová omáčka. Většina dalších negativních ohlasů byla záležitostí již jen několika jedinců, popř. se jídlo objevilo na seznamu nežádoucích jenom jednou. Za zmínku stojí i to, že přes 10% strávníků uvedlo, že jim chutná všechno.
Výše uvedená jídla se tedy v příštím školním roce budeme snažit maximálně omezovat, ale např. filé je jedinou možností, jak v rámci cenových relací dostat na jídelníček rybu, na pstruha nebo lososa prostě finance nestačí. A tím jsme u hlavního problému: můžeme vařit jenom to, do čeho se tzv. finančně vejdeme. Pokud bychom chtěli stravu pestřejší, více zeleniny (např. saláty) apod., byly by ceny obědů asi podstatně vyšší.
Do ankety z pochopitelných důvodů nebyla položena otázka, co by strávníci chtěli. Z debat s žáky víme, že by se tam velmi často objevily křupky, brambůrky, párky v rohlíku, „hot dogy“, hranolky a jiná sice chutná, ale výživově naprosto nevhodná jídla. A ta školní jídelna prostě nabízet nesmí.
V.Svoboda, ředitel
Svátek má Kryštof
Zítra má svátek Zita
Státní svátky a významné dny na zítřek:
Návštěvnost:
ONLINE:2
DNES:214
TÝDEN:775
CELKEM:1082715